Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar în Moldova: Cât costă euro, dolarul și rubla rusească astăzi, 12 februarie

CC0 / Pixabay / Capri23auto / Euro
Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Cusul valutar stabilit de Banca Națională a Moldovei pentru 12 februarie 2019: leul moldovenesc își întărește poziția față de moneda unică europeană.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs oficial de 19 lei și 36 de bani pentru un euro. Dolarul american costă 17 lei și 11 bani. Leul românesc este cotat la 4 lei și 8 bani. Rubla rusească valorează azi 26 de bani, iar hrivna ucraineană costă 63 de bani. 

Vadim Cușnir - Sputnik Moldova
Cum să facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

Câteva lucruri interesante despre dolarul american.

Pe parcursul a mai mult de 200 de ani, dolarul american a devenit cea mai tranzacționată valută din lume. Prima apariție a dolarului american datează încă din 8 august 1786. Numele de “dolar” i-a revenit monedei cu referință de la dolarul spaniol care atunci era folosit ca monedă oficială pentru coloniile Regatului Spaniei.

  • Pentru crearea unei bancnote Banca Federală cheltuie 4.1 cenți.
  • Primele bancnote de hârtie aveau valoarea de 1 cent, 5 cenți, 25 cenți și 50 de cenți.
  • 1.000.000 de dolari americani în bancnote de 100$ cântăresc 9,25 kg.
  • Bancnota de 2$ a fost emisă pentru ultima dată în 2003.

Citiți sputnik.md! Pe lângă datele despre cursul valutar stabilit de Banca Națională a Moldova, veți afla curiozități despre valutele din întreaga lume.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0