Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

CNTM aniversează 20 de ani de activitate: Iată care sunt cele mai importante realizări

© Sputnik / Miroslav RotariRoman Banari
Roman Banari - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 18 februarie, Consiliului Național al Tineretului din Republica Moldova celebrează 20 de ani de activitate. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", vicepreședintele CNTM Roman Banari a enumerat cele mai importante realizări ale organizației.
CNTM aniversează 20 de ani de activitate: Iată care sunt cele mai importante realizări

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este structura asociativă a 60 de organizații de tineret ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret.

Potrivit lui Roman Banari, CNTM a influențat la nivel de Guvern aprobarea strategiei naționale pentru dezvoltarea sectorului de tineret. Consiliul a monitorizat implementarea strategiei, respectarea prevederilor și obligațiilor pe care și le-au asumat autoritățile publice.

"O altă realizare importantă este promovarea legii din 2016 cu privire la tineret. Vârsta până la care o persoană se considera tânără era de 30 de ani, conform legii noi pe care am încercat să o promovăm activ, acum această vârstă este de 35 de ani", a menționat vicepreședintele CNTM.

Roman Banari a menționat că CNTM este probabil unica organizație de tineret care lobează și politici pe plan internațional.

"Noi realizăm rapoarte alternative atunci când este vorba despre revizuirea Republicii Moldova la Comitetul ONU privind drepturile omului, drepturile sociale sau economice. Noi venim cu o analiză din perspectiva sectorului de tineret și le promovăm la nivel internațional. Experții internaționali și membri comitetelor sunt în stare să vadă o altă poziție decât cea a Guvernului și în baza la cele reflectate în rapoartele alternative oferite de noi sau alte organizații, ei își creează o altă viziune și vin cu recomandări pentru Guvern", a declarat tânărul.

În data de 18 februarie, la celebrarea celor 20 de ani de activitate al CNTM, va fi premiată cea mai activă organizație de tineret la nivel local pentru anul 2019.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0