Veste proastă pentru mai mulți șoferi: Aplicaţia „Waze” ar putea rămâne fără o opțiune

© Sputnik / Miroslav RotariȘofer la volan - Imagine simbol
Șofer la volan - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Aplicația „Waze”, devenită foarte populară în rândul șoferilor, ar putea rămâne fără opţiunea de raportare a filtrelor de poliţie.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Aplicaţia de navigare „Waze” de la Alphabet (Google) este extrem de utilă pentru şoferii care nu vor să petreacă prea mult timp în trafic aglomerat, însă aceasta poate de asemenea să împiedice pedepsirea anumitor şoferi care încalcă legislația.

Cel puţin aceasta este părerea forţelor de ordine din New York, NYPD (departamentul de poliţie al oraşului), care au trimis o scrisoare oficială către Google în care cere oprirea funcţiei de raportare a filtrelor de poliţie, potrivit AutoBlog.md.

Aplicația mobilă Sputnik - Sputnik Moldova
Aplicația mobilă Sputnik: Citește, privește, ascultă în limba maternă

Waze include o serie lungă de situaţii care pot fi raportate de către şoferi, precum gropi în asfalt, accidente, maşini oprite neregulamentar şi chiar locurile în care sunt echipaje de poliţie sau radare (atât la vedere, cât şi ascunse).

Google susţine că raportarea acestor evenimente ajută şoferii să fie mai atenţi şi să conducă în consecinţă mai prudent, scăzând viteza în cazul în care ştiu deja că vor întâmpina un obstacol sau că există un radar undeva în apropiere.

Problema NYPD este însă cu şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise.

Aceştia pot vedea pe Waze unde sunt filtrele care îi pot supune unui control şi le pot ocoli, conducând astfel în stare de ebrietate şi punând viaţa altor cetăţeni în pericol.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0