Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Alarmant! Tot mai mulți tineri din Moldova cad victime consumului de droguri

© Sputnik / Miroslav RotariIon Țurcanu
Ion Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii antidrog: Cifra consumatorilor de droguri este tot mai mare, iar vârsta de la care tinerii încep să consume substanțe interzise este din ce în ce mai mică.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik, Silvia Zavadovschi. Numărul consumatorilor de droguri este tot mai mare în Republica Moldova. Potrivit șefului direcției Antidrog, Ion Țurcanu, anul trecut, la evidență se aflau aproximativ 12 mii de consumatori de substanțe interzise, neoficial însă cifra este cu mult mai mare, ajungând la 80 de mii.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală: A făcut averi pe seama unor copii

”Pe an ce trece, numărul consumatorilor de droguri este tot mai mare. Nu cu mult, dar este mai mare. Dacă oficial se vorbește de cifra de 12 mii de consumatori de droguri, neoficial, cifra se ridică la 80 de mii”, a declarat șeful direcției Antidrog, Ion Țurcanu, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Mai mult, pe an ce trece, vârsta de la care tinerii încep să consume substanțe interzise este din ce în ce mai mică.

”De-a lungul anilor s-a schimbat foarte mult profilul consumatorului de droguri. Dacă acum 15 ani, consumatorii de droguri erau persoanele care erau trecute deja prin penitenciare, aveau careva antecedente penale și erau trecute de vârsta de 30 de ani, astăzi, majoritatea sunt tineri de 18 ani sau chiar de 16 ani”, a adăugat șeful direcției Antidrog, Ion Țurcanu.

Potrivit specialiștilor, drogurile le cauzează tulburări foarte grave consumatorilor, aceștia ajungând până la halucinaţii şi autoagresivitate. Mai mult, unii consumatori pot chiar deceda din cauza supradozajului.

Datele statistice arată că, anual, în țara noastră sunt înregistrate în jur la 50 de decese în rândul consumatorilor de droguri.

Fluxul de știri
0