Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii, luați ostatici de talibani au fost eliberați - Video

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care au fost luați ostateci de talibani în 2015 au fost eliberați - președintele Dodon oferă detalii.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Moldovenii care au fost luați ostatici de gruparea Taliban, acum câțiva ani, au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă. Potrivit lui, acest lucru a fost posibil datorită implicării autorităților din Federația Rusă.

”Anul trecut, eu m-am dresat conducerii Federației Ruse. Pe parcursul ultimelor luni au avut loc mai multe activități importante. Cu două zile în urmă, în sfârșit, concetățenii noștri au fost recuperați din prizonierat și au fost transportați la Moscova. Aceste acțiuni au fost secrete. În mod special, aș vrea să aduc mulțumiri conducerii Federației Ruse. Ceea ce nu au putut face alții, voi ați reușit să faceți. Acest lucru arată care este atitudinea autorităților Rusiei față de cetățenii noștri”, a declarat Dodon.

Amintim că pe data de 24 noiembrie 2015, în Afganistan, s-a prăbușit un elicopter moldovenesc. Ca urmare, unul dintre membrii echipajului, căpitanul, a fost ucis, iar ceilalți doi moldoveni, Lionel Buruiană, născut în anul 1982 și Mihai Crihana, din 1965, au fost luați ca prizonieri de către Talibani, în Afganistan.

Președintele Dodon a ținut să precizeze faptul că ”moldovenii lucrau oficial pentru Guvernul american. Aceștia au făcut mai multe tentative de a-i salva pe băieții noștri însă fără niciun rezultat.

Din partea președinției, operațiunea a fost coordonată de consilierul Pavel Voicu, vicepreședinte al Consiliului Suprem de Securitate.

Fluxul de știri
0