Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, în dialog cu reprezentantul OSCE: Ce ar putea submina legitimitatea alegerilor

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Mátyás Eörsi
Igor Dodon și Mátyás Eörsi - Sputnik Moldova
Abonare
Președinte Dodon a discutat situația politică actuală din Moldova, precum și chestiuni ce țin de colaborarea cu misiunea BIDDO pentru monitorizarea alegerilor și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unii factori care ar putea submina legitimitatea alegerilor.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Alegerile parlamentare trebuie să se desfășoare în Republica Moldova cu respectarea standardelor internaționale generale: în mod democratic, deschis, cu respectarea reciprocă a concurenților politici. Aceasta este concluzia la care au ajuns președintele Igor Dodon și reprezentatul misiunii BIDDO OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare din Moldova, condusă de reprezentantul Ungariei, Mátyás Eörsi.

Șeful statului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu apariția în presă a unor informații care ar putea provoca tensionări în societate și inducerea stării de frică.

”Consider că legitimitatea alegerilor poate fi subminată de doi factori: înlăturarea din campania electorală a unuia dintre cei mai importanți concurenți electorali și posibila decizie a CEC-ului de a transfera secțiile de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană la 40 km pe teritoriul Republicii Moldova, controlat de autoritățile constituționale”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon a reiterat că nu participă la cursa electorală și că se va abține de la declarații în favoarea vreunui concurent electoral.

”Îi îndemn pe toți participanții să dea dovadă de înțelepciune, chibzuință și calm în perioada campaniei electorale, dar și să țină cont de faptul că după alegeri, toți concurenții politici trebuie să se unească pentru stabilirea priorităților ce țin de dezvoltarea ulterioară a țării noastre”, a subliniat Dodon.

De asemenea, președintele și-a exprimat recunoștința față de toți observatorii internaționali care activează în Moldova, pentru aprecierile obiective ale procesului electoral din țară.

Fluxul de știri
0