Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Reguli noi la exploatarea și comercializarea apelor minerale - detalii

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaПродажа напитков в супермаркете "Перекресток"
Продажа напитков в супермаркете Перекресток - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat reguli noi privind exploatarea și comercializarea apelor minerale în Moldova. Actul normativ a fost elaborat în vederea armonizării legislaţiei naţionale cu cea din Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat noi reguli sanitare privind exploatarea și comercializarea apelor minerale naturale. Astfel, au fost stabilite limitele de concentraţie şi cerinţele de

Fântână ăn satul Suruceni - Sputnik Moldova
Societate
Izvoarele din Moldova: Apă tămăduitoare sau pericol pentru sănătate
etichetare pentru constituenţii apelor minerale naturale, precum și condiţiile de utilizare a aerului îmbogăţit cu ozon la tratarea apelor minerale naturale şi apele de izvor.

Totodată sunt stabilite condiţiile de utilizare a aluminei activate pentru eliminarea fluorurilor din apele minerale naturale și din apele de izvor.

Potrivit autorilor, scopul de bază al acestor reglementări este protejarea sănătăţii populaţiei, prevenirea inducerii în eroare a consumatorilor şi asigurarea unei comercializări corecte.

Proiectul de act normativ este elaborat în contextul armonizării legislaţiei naţionale cu legislaţia comunitară referitoare la exploatarea şi comercializarea apelor minerale naturale. La implementarea acestuia nu va fi nevoie de alocarea resurselor financiare suplimentare de la bugetul de stat.

Fluxul de știri
0