Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Memoriei: Acțiuni de amploare în toată țara - Guvernul a aprobat planul

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Memoriei este marcată anual pe 2 martie, zi în care sunt pomeniți eroii care și-au dat viața pentru independența țării. Guvernul a aprobat un plan de manifestări care urmează a să fie organizate în toată țara.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Eroii căzuți în războiul de pe Nistru vor fi comemorați în întreaga țară. Guvernul a aprobat luni planul manifestărilor care urmează să fie organizate în Capitală, dar și în alte localități din țară.

”În capitală, ceremonia va începe cu Marşul Memoriei, depuneri de flori și un miting de comemorare la Complexul memorial „Eternitate”. În același timp, în instituțiile de învățământ din țară și în unitățile militare vor fi organizate întâlniri cu veteranii războiului de pe Nistru. Eroii căzuți pe câmpul de luptă vor fi comemorați prin organizarea expozițiilor, difuzarea emisiunilor tematice TV și radio, precum și desfășurarea competițiilor sportive. Totodată, în mai multe localități vor fi instalate plăci comemorative, iar unele străzi vor fi redenumite în memoria eroilor căzuţi”, informează Guvernul printr-un comunicat.

Planul de acțiuni prevede și acordarea ajutorului material anual familiilor participanţilor decedaţi în acţiunile de luptă și persoanelor care au rămas cu dizabilități în urma războiului. Aceștia vor beneficia și de asistența medicală necesară.

”Se recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să identifice mijloacele financiare necesare pentru realizarea acţiunilor prevăzute în Planul nominalizat”, este menționat în document.

În acest an se împlinesc 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În conflictul armat de pe Nistru au participat circa 60 de mii de militari, nemijlocit în acțiunile de luptă au fost implicați aproape 30 de mii de combatanți.

Fluxul de știri
0