Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Care șoferi vor fi amendați astăzi de inspectorii de patrulare

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția
Poliția - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Inspectorii de patrulare sunt cu ochii pe șoferii, în special în acest weekend, pe toate drumurile din ţară.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare avertizează șoferii că pentru creșterea siguranței traficului rutier şi pentru a preîntâmpina producerea unor situaţii grave, inspectorii de patrulare intensifică activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului pe traseele naționale.

Astfel, vor fi sancţionaţi, în special, şoferii care nu respectă limita de viteză admisă, care urcă la volan în stare de ebrietate, cei care au geamurile umbrite la maşină.

"În contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și condițiile meteo pot brusc să se schimbe, iar partea carosabilă poate fi umedă, acoperită de brumă, sau să persiste ceață, angajații INP în scopul prevenirii accidentelor rutiere vor întreprinde măsuri de documentare a șoferilor care nu respectă limita de viteză admisă, depistarea conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate și a altor încălcări RCR", a menţionat INP într-o postare pe Facebook. 

Totodată, șoferii care au geamurile umbrinte la fel riscă să fie documentați, deoarece geamurile umbrite diminuează câmpul vizual al șoferului.

Poliţia mai informează că "pentru evitarea sancționărilor de către INP sau mai grav, provocarea accidentelor rutiere cu consecințe", recomandă șoferilor:

"- să circule, atât în localități cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță;
- să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice;
- să cupleze centura de siguranță;
- să aibă echipat automobilul cu pneuri corespunzătoare sezonului".

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0