Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum recunoaștem un bărbat care mimează dragostea?

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Psihologul Zinaida Gribincea a descris, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, comportamentul bărbatului care mimează dragostea.
Cum recunoaștem un bărbat care mimează dragostea?

”Femeile iubesc cu urechile”, spune un vechi proverb. Iar bărbații escroci, care doresc să profite de o femeie, acționează în acest mod. Adevărul este că reprezentantele sexului frumos vor să fie iubite, iar multe dintre ele confundă declarațiile de dragoste cu dragostea.

”În comunicarea dintre doi oameni are loc un proces de decodificare a sensului mesajului, care trebuie interpretat ca atare deși, atunci când vorbim despre relația dintre doi îndrăgostiți, interpretarea sensului suportă unele deformări”.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Societate
Psiholog, către părinți: nu mai strigați la copiii voștri, metoda asta nu funcționează

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, dragostea sinceră se manifestă prin fapte, și nu prin vorbe. Ca urmare, femeile nu ar trebui să aibă încredere într-un bărbat care face doar declarații de dragoste.

”Femeia trebuie să analizeze orice detaliu, atunci când interacționează cu un bărbat care îi face curte: aspectul exterior, felul în care își exprimă gândurile, ideile, dacă întârzie sau ajunge la timp la întâlnire. Aceste detalii vorbesc despre caracterul bărbatului, ceea ce este el în realitate”.

Femeilor sunt ademenite nu doar de declarațiile de dragoste. Ele se lasă ușor cucerite de inteligența unui bărbat. Această calitate poate fi, de asemenea, amăgitoare.

”Când iubești o persoană, manifești empatie față de ea. De aceea, inteligența, separată de empatie, trebuie să ne pună în gardă. Omul poate fi inteligent, însă sărac emoțional. Or, empatia este importantă într-o relație. Căci dacă nu știm să ne exprimăm emoțiile, nu vom înțelege nici trăirile partenerului”.

Autor: Maria Dimineț

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OKhttps://ok.ru/sputnikmoldova

 

Fluxul de știri
0