Al Treilea Război Mondial se apropie? Un ziar britanic, despre „Apocalipsă”

CC0 / Pixabay / 1987599 / Sfârșitul lumii
Sfârșitul lumii - Sputnik Moldova
Abonare
Un tabloid britanic pare să îşi fi creat o rubrică dedicată ”celui de-al treilea război mondial” şi chiar dacă subiectele de știri variază, totuși actorii principali rămân neschimbați - Rusia, Iranul și China.

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik, Doina Crainic. La câteva zile după ce SUA și Rusia au decis să iasă din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), tabloidul britanic Daily Express a publicat un articol despre locul „cel mai sigur” unde am putea scăpa de radiații în cazul unui război nuclear. Se pare că publicaţia are o întreagă secțiune dedicată unui ipotetic al treilea război mondial.

În descrierea secțiunii se sugerează că aceasta include previziuni despre cel de-al treilea război mondial și toate știrile cu privire la următorul posibil conflict mondial, fiecare al treilea titlu sugerând faptul că în conflict ar fi implicate Rusia, Iranul, China și Coreea de Nord.

Explozie nucleară - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Nostradamus, profeții sumbre: Va Izbucni cel de-al Treilea Război Mondial în 2019?

Din 4 februarie, tabloidul a publicat în secțiune 33 de articole pe subiecte precum cursa înarmărilor, criza politică din Venezuela, retragerea Rusiei din INF ca răspuns la ieşirea Washingtonului, amenințarea nucleară care vine de la Coreea de Nord și Iran, toate aceste evoluții ar duce iminent la un scenariu apocaliptic.

Oricât de „suprarealistă” ar părea, secțiunea cu privire la „cel de-al Treilea Război Mondial” a Daily Express nu este singura. Un alt tabloid britanic, Daily Star, a creat o secţiune asemănătoare. Totuși, ştirile pe această temă sunt mai puțin frecvente.

Secțiunea despre un scenariu apocaliptic a atras atenţia publicului și nu a putut să treacă neobservată pe social media. Mulți utilizatori au comentat ironic, întrebându-se când vor „avea parte” de cel de-al Treilea Război Mondial cu privire la care Daily Express ne avertizează încontinuu.

Fluxul de știri
0