Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statele Unite: Noi rachete vor fi amplasate în Europa doar după consultări cu partenerii

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE și SUA
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova
Abonare
SUA vor amplasa rachetele nucleare în Europa doar după o consultare cu partenerii săi europeni, a declarat reprezentantul Departamentului de Stat, Andrea Thompson.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Problema amplasării rachetelor în Europa, care anterior erau interzise de Tratatul Forțelor Nucelare Intermediare (INF) va fi soluționată în urma consutărilor cu partenerii, a declarat adjunctul secretarului de stat al SUA, Andrea Thompson.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Declarații explozive: Nicolas Maduro - „Petrolul venezuelean, motiv pentru invazia SUA”

“E o chestiune care vizează Ministerul Apărării (al SUA) și va fi rezolvată prin consultări cu partenerii noștri europeni”, a declarat Thompson în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, deocamdată este prematur să se vorbească despre încheierea unui nou tratat INF. 

Reamintim că, președintele SUA, Donald Trump, a declarat în Congres că nu exclude încheierea unui nou tratat, cu participarea Chinei și altor state.

“Ar fi prematur să vorbim despre acest lucru. Avem la dipoziție șase luni (pentru ieșirea din INF n.r.) pentru discuții cu Rusia în privina respectării INF”, a declarat Thompson.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0