Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Amestecul militar al SUA în Venezuela - Scenariu grav și consecințe catastrofale

© Photo : Facebook / Nicolas MaduroNicolas Maduro, Venezuela
Nicolas Maduro, Venezuela - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump a confirmat anterior că intervenția militară a SUA în Venezuela este „o opțiune”. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a avertizat cu privire la o posibilă intervenție militară în Venezuela.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Declarația lui Donald Trump a venit pe fondul speculațiilor din presă, după ce consilierul în securitate națională al Casei Albe, John Bolton, a fost fotografiat ținând un dosar galben pe care era scris „5.000 de militari în Columbia”, în timpul unei conferinţe de presă cu privire la noi sancțiuni împotriva Venezuelei.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Declarații explozive: Nicolas Maduro - „Petrolul venezuelean, motiv pentru invazia SUA”

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că intervenția militară în afacerile interne ale Venezuelei ar fi „cel mai grav scenariu”, adăugând că o astfel de intervenție ar avea consecințe „catastrofale”, potrivit Sputnik Internaţional.

„Suntem îngrijorați că, potrivit informațiilor primite, în timpul acestui eveniment, s-a acordat mai puțină atenție decât era de așteptat când doar Mexicul și Uruguay au luat o inițiativă corespunzătoare, fiind propusă chestiunea dialogului, a reconcilierii în interiorul Venezuelei” , a declarat Riabkov, comentând cu privire la întâlnirile grupului de contact privind Venezuela în Uruguay.

Potrivit ministrului, „este prematur să se facă evaluări, dar dacă rezultatul evenimentului din Montevideo va fi perceput astfel încât balanţa (...) să încline către presiune exercitată asupra autorităților legitime din Caracas, acest lucru va fi regretat, deoarece ar putea fi o altă oportunitate ratată”, a adăugat Riabkov.

Rusia este în contact cu UE, Caracas și organizațiile umanitare în ceea ce privește criza din Venezuela, a mai declarat ministrul adjunct de Externe.

President Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Maduro șochează: „Trump a ordonat guvernului şi mafiei columbiene asasinarea mea”

Săptămâna trecută, UE a anunțat înființarea unui grup de contact internațional, care va fi coordonat de Uniunea Europeană și care va funcționa pe o durată limitată de 90 de zile.

Potrivit Bruxelles-ului, grupul include blocul și unele dintre statele sale membre, precum și o serie de țări din America Latină. Activitatea grupului de contact are ca scop ajungerea la o înțelegere comună a situației din Venezuela de către jucători internaționali cheie și va căuta o soluție pașnică la actuala criză din țara sud-americană.

Fluxul de știri
0