Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Incredibil: Tentativă de asasinat în centrul Capitalei - Video

Abonare
Ca în anii 90: Un bărbat a încercat să-l asasineze pe un cetățean ceh, chiar în centrul Capitalei - Procuratura a publicat imagini video din timpul reținerii acestuia.

Un tânăr de 20 de ani din raionul Dubăsari a fost reținut de oamenii legii pentru tentativa de asasinare a unui cetățean ceh, aflat în Republica Moldova.

”Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în conlucrare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI al IGP, au documentat acțiunile unei persoane, care din interes material și-a creat intenționat condițiile necesare pentru a omorî un om de afaceri de origine cehă, aflat în Republica Moldova”, informează instituția printr-un comunicat.

Potrivit PCCOCS, pe 5 februarie 2019, persoana suspectă a fost documentată în timp ce alegea locul unde intenționa să omoare victima. El și-a procurat mijloacele necesare pentru comiterea crimei. Totodată, acesta avea un plan de ascundere a urmelor infracțiunii, precum și stabilise căile de retragere de la locul faptei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare a PCCOCS: Ce schemă au pus la cale doi moldoveni - Video

Mai mult decât atât, învinuitul, care avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, a procurat de la o piață din municipiul Chișinău mănuși de protecție și colanți pentru a se deghiza, folosindu-i în calitate de cagulă.

În aceeași zi, după ora 19.00, într-un scuar din centrul Capitalei, unde în prealabil îi fixase victimei o întâlnire, suspectul a fost reținut în flagrant, în momentul în care, fiind înarmat cu țeava metalică și purtând masca improvizată, acesta se îndrepta în direcția victimei, care se afla sub protecția oamenilor legii.

Pe 7 februarie 2019, la demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0