Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum pot vota alegătorii care în ziua scrutinului nu se află acasă

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează alegătorii că certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare până la data de 23 februarie, inclusiv.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
În baza căror acte putem vota la alegeri în Moldova

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective. 

Astfel, membrii biroului electoral îi vor elibera alegătorului un certificat pentru drept de vot ce permite votarea în orice secție de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar numai la alegerile parlamentare în circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, și/sau un certificat pentru drept de vot ce permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală, în orice secție de votare de pe teritoriul circumscripției uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reședința valabilă.

Birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 și 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

© Sputnik / Vadim RusuTot ce trebuie să știi despre alegerile din Moldova
Cum pot vota alegătorii care în ziua scrutinului nu se află acasă  - Sputnik Moldova
Tot ce trebuie să știi despre alegerile din Moldova

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0