Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O mică eră glaciară va veni până în 2030: Previziunile oamenilor de știință

CC0 / Pixabay / ractapopulous / Ледниковый период
Ледниковый период - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de oameni de știință prevăd că Pământul ar putea fi lovit de o ”mini epocă de gheață” până în 2030, ceea ce va conduce la îngheţarea marilor râuri în mai puțin de un deceniu.

BUCUREŞTI, 6 feb – Sputnik, Doina Crainic. Predicția surprinzătoare se bazează pe un model matematic al energiei magnetice a Soarelui, model care sugerează şi faptul că temperatura Pământului ar putea începe să scadă în 2021, potrivit blindfold.com

Temperaturile scăzute vor conduce apoi la „minimul Maunder”, care se referă la o „mini-epocă de gheață” care a avut loc între 1646 și 1715, când râul Thames din Londra a înghețat, afirmă oamenii de știință.

Doctor - Sputnik Moldova
Studiu: Omenirea ar putea evita o catastrofă, reducând consumul acestor două produse

Cea mai recentă cercetare, condusă de profesorul de matematică Valentina Zharkova de la Universitatea Northumbria, se bazează pe o cercetare anterioară care prevede mișcările a două valuri magnetice produse de Soare. De asemenea, se anticipă scăderea rapidă a undelor magnetice în trei cicluri solare care vor începe în 2021 și vor dura până la 33 de ani.

În timpul ciclului 26, care va avea loc între 2030 și 2040, valurile magnetice se vor desincroniza, ceea ce va cauza o reducere a activității solare cu până la 60%.

Deși Zharkova susţine că există o precizie de 97% a modelului care corespunde mini-epocilor de gheață anterioare, ea a avertizat că modelul ei nu poate fi folosit ca dovadă a unei viitoare mini-epoci de gheață, parțial din cauza fenomenului încălzirii globale. Noua lucrare de cercetare despre aceste descoperiri a fost publicată în acest an în revista Astronomy & Geophysics.

„Sper ca încălzirea globală să fie anulată de acest efect, oferind omenirii și Pământului un răgaz de 30 de ani pentru a rezolva problema poluării”, a declarat Zharkova pentru Sky News. Aceasta a adăugat că orice posibil impact care ar putea diminua încălzirea globală va dura până în anii 2050, când cele două valuri magnetice ale Soarelui vor deveni active din nou.

Fluxul de știri
0