Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Un loc special în iad” pentru susținătorii Brexit: Promisiune făcută de Donald Tusk

© REUTERS / Yves HermanEuropean Council President Donald Tusk
European Council President Donald Tusk - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, a susținut o conferință de presă împreună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul căreia ambii lideri au abordat negocierile în curs de desfășurare privind Brexit.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. În timpul conferinței de presă, Tusk a recurs la o retorică puternică atunci când s-a referit la oficialii care susțin Brexit "fără un plan".

"Mă întrebam cum arată acel loc special în iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără nici o schiță a unui plan de a face acest lucru în siguranță", a spus el.

​Tusk a spus că UE27 "nu face nicio ofertă nouă" și a reamintit decizia din decembrie a Consiliului European de a nu redeschide negocierile privind acordul de retragere.

"Principala prioritate pentru noi este să menținem procesul de pace în conformitate cu Acordul bun de vineri", a spus Tusk.

Președintele CE a spus că așteaptă cu nerăbdare sugestiile "realiste" din partea premierului britanic cu privire la modul de rezolvare a impasului Brexit.

Fluxul de știri
0