Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Polițiștii nu mai încasează bonus de 25% din suma amenzilor aplicate

© Sputnik / Miroslav RotariVeaceslav Sârbu
Veaceslav Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii nu mai beneficiază de prime în valoare de o pătrime din sancțiunea aplicată.
Polițiștii nu mai încasează bonus de 25% din suma amenzilor aplicate

Angajații poliției, cu statut de agent constatator, au beneficiat, aproape doi ani, de prime în mărime de 25 la sută din suma amenzilor aplicate. 

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Scandalos - MAI recunoaște: Polițiștii au câștigat milioane din amenzile date șoferilor

Invitat în studioul radio Sputnik Moldova, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sârbu, a explicat că ”pe parcursul anilor 2017 și 2018, potrivit unei hotărâri de Guvern, angajatul poliției beneficia de 25% din suma amenzii specificată în procesul contravențional irevocabil.

Acest bonus se oferea o data la trei luni, iar la calcularea stimulării financiare trimestriale se luau în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat”. Lucrurile s-au schimbat în decembrie 2018. 

”După intrarea în vigoare, pe 1 decembrie 2018, a Legii cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, toate prevederile stimulatorii au fost anulate, deja nu mai beneficiază nimeni de acele adaosuri la salariu în sumă de 25% din valoarea amenzilor aplicate” spune Veaceslav Sârbu.

Mai multe detalii puteți afla în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0