Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dan Balan împlinește astăzi 40 de ani: Piesele care l-au făcut celebru - Video

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaDan Balan
Dan Balan  - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul interpret din țara noastră Dan Bălan împlinește astăzi 40 de ani.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Dan Balan este cu siguranță unicul artist din țara noastră care a ajuns să atingă apogeul succesului în țară, dar și peste hotarele ei. Carisma, perseverența și talentul l-au ajutat să umple stadioane întregi la concertele pe care le-a organizat peste tot în lume. La cei 40 de ani pe care îi împlinește astăzi se poate declara împlinit pe plan profesional. Este unicul interpret din Moldova care a fost nominalizat la premiile Gramy.

Dan Balan a devenit cunoscut după ce a creat proiectul O-zone împreună cu cu Radu Sârbu și Arsenie Todiraș în anul 1999. Trupa s-a bucurat de un succes fulminant, iar în 2003 cei trei au hotărât să meargă pe drumuri separate după un conflict de proporții.

Atunci Dan declara că managerul trupei a pretins la drepturile de autor.

„Eram considerat locomotiva care ducea după el vagoanele, iar acest lucru nu le-a convenit nici managerului și nici celorlalți doi membri ai trupei”, a spus artistul într-un interviu pentru presa locală.

Din toată trupa, doar Dan a reușit să se afirme pe cont propriu pe piața muzicală din țară și în afară. În multe interviuri artistul declara că părinții au vrut ca el să meargă la facultatea de drept. Așa a și făcut, însă a abandonat studiile la scurt timp. Ulterior, s-a concentrat pe mai multe proiecte muzicale, dar și televizate.

Acum Dan Balan este în continuă ascensiune profesională. Scoate hit după hit, iar de curând face parte din juriul show-ului televizat ”Vocea Ucrainei”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0