Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Concurs inedit la Biblioteca "Onisifor Ghibu": Iată ce vor face sute de copii în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariAurelia Berdiev
Aurelia Berdiev - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 9 februarie, la Biblioteca "Onisifor Ghibu" din Capitală, se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Republican de Creație Artistică dedicat poetului Grigore Vieru "Floarea omeniei".
Concurs inedit la Biblioteca "Onisifor Ghibu": Iată ce vor face sute de copii în Capitală

Deschiderea Festivalului Republican Grigore Vieru "Floarea omeniei" va începe la ora 10:00, la bustul poetului Grigore Vieru, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică "Ștefan cel Mare".

Potrivit coordonatoarei festivalului Aurelia Berdiev, la prima ediție a concursului au participat elevi din 16 instituții de învățământ profesional-tehnic din Republica Moldova. Festivalul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție, iar numărul participanților a crescut semnificativ.

"În acest an la concurs vor participa 350 de elevi din 27 de colegii din întreaga țară. Acesta este numărul limită de participanți pe care l-am stabilit pentru acest an. Au fost și ediții la care au participat și elevi din peste 30 de instituții", a spus Aurelia Berdiev.

Participanții îndrăgostiți de creația poetului Grigore Vieru vor avea parte de patru probe speciale: proba recital de poezie, proba de creație muzicală, proba de creație literară proprie și proba de creație artă-plastică.

În cadrul festivalului se vor premia cei mai buni elevi cu diplome și medalii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

 

Fluxul de știri
0