Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parisul fierbe: Violențe la protestele sindicatelor și Vestelor Galbene - Video

© AFP 2024 / ZAKARIA ABDELKAFIПротест "желтых жилетов" в Париже
Протест желтых жилетов в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile de protest ale sindicatelor franceze, la care s-au alăturat și Vestele Galbene, au degenerat în violențe de stradă.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Acțiunile de protest care se desfășoară astăzi la Paris au degenerat în violențe. Un grup de tineri mascați au spart vitrinele unei bănci și a unui restaurant Mcdonald's de pe strada Rivoli, informează RIA Novosti.

De asemenea, protestatarii violenți au dat foc unui bancomat și au distrus un schimb valutar. Poliția lipsea de la fața locului.

La această oră se observă unități grupate ale poliției, are sunt provocate de protestatari prin agresarea verbală și fizică. Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa grupurile violente.

Acțiunea de protest, organizată de sindicatele franceze, căreia s-au alăturat și Vestele Galbene, a demarat la ora 14:00 (ora locală).

Printre revendicările participanților la manifestație sunt: majorarea salariului minim cu 20 la sută, salariu egal pentru femei și bărbați, efectuarea unei reforme fiscal, dezvoltarea serviciilor de stat, reforma ecologică echitabilă.

Fluxul de știri
0