Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Beat la volan și fără permis de conducere: Cum a încercat un șofer să fugă de ofițerii INP

Abonare
Un moldovean și-a făcut de cap pe drumurile din Orhei. El a urcat beat la volan și fără permis de conducere. Poliția a publicat imagini video în care este surprins momentul reținerii.

În după-amiaza zilei de 4 februarie, inspectorii de Patrulare au observat un automobil de model BMW care se deplasa haotic și cu viteză excesivă pe o stradă din orașul Orhei.

La semnalul inspectorilor de a opri, șoferul a ignorat intenționat somația, a efectuat o manevră și a continuat deplasarea cu viteză, pe contrasens. Văzând că șoferul pune în pericol participanții la trafic, agenții de patrulare au început să-l urmărească pentru a-l opri. Însă acesta a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un pilon electric.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Accidente
Accident grav în Chișinău! Șofer beat la volanul unui microbuz de linie

Potrivit Poliției, în mașină se afla un tânăr de 26 de ani și un pasager de 28 de ani. Șoferul a spus că nu are permis de conducere.

Conducătorul auto a refuzat să fise supus testului alcoolscopic, devenind agresiv și încercând să fugă. Ofițerul de patrulare l-a reținut. Pasagerul a încercat să-și salveze amicul, însă au intervenit alți cetățeni care l-au ajutat pe polițist să-l încătușeze pe șoferul buclucaș.

Ulterior, a fost chemată grupa operativă, iar șoferul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Orhei pentru documentare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru refuzul de a trece testul alcoolscopic pentru stabilirea gradului de ebrietate, dar și unul contravențional pentru conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

INP precizează că acest șofer a mai fost documentat de două ori în anul 2018, pentru că a condus un automobile fără ca să dețină permis de conducere și pentru provocarea unui accident rutier, cu părăsirea locului acestuia.

Urmariți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0