Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Postul de la Palanca, deschis pentru toate categoriile de autovehicule

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, noul punct comun de trecere a frontierei ”Palanca” va putea fi traversat de către toate categoriile de unități de transport.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Începând de astăzi, 5 februarie, trecerea prin noul punct comun de control de la Palanca va fi autorizată pentru toate categoriile de vehicule, anunță Serviciul Vamal.

Autorizarea de trecere se va face cu condiția ca aceste autovehicule să nu transporte produse alcoolice și din tutun clasificate la mai multe poziții tarifare.

Vitalie Vrabie, serviciul vamal  - Sputnik Moldova
Societate
Proiecte de infrastructură: Investițiile care vor fi făcute la vamă în 2019

Noul post a fost inaugurat în data de 28 decembrie 2018. Circulația a fost permisă, la acea etapă, doar pentru vehiculele cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fitosanitar.

Acest post a fost edificat din temelie în cadrul unui proiect în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 de milioane de euro – de Guvernul Republicii Moldova. Partenerul de implementare al proiectului a fost PNUD Moldova.

Punctul de trecere este amplasat pe un teritoriu de 2,6 hectare. Atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire sunt prevăzute în total 10 benzi: câte 2 piste pentru autoturisme, câte 2 pentru autocamioane și câte una pentru autocare. Acesta mai dispune și de un post de control pietonal, construit pentru persoanele care traversează frontiera pe jos sau cu bicicleta.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0