Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

CEC a început tipărirea buletinelor de vot: Iată cum arată - VIDEO

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primul tiraj de buletine de vot va fi distribuit consiliilor electorale de circumscripție numărul 49, 50 și 51 pentru a fi transmise secțiilor de votare deschise peste hotare.

Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru referendumul republican consultativ din data de 24 februarie. Primul tiraj va fi distribuit consiliilor electorale de circumscripție nr. 49, nr. 50 și nr. 51 pentru a fi transmise secțiilor de votare deschise peste hotare. 

În total, pentru cele 125 de secții de votare deschise în străinătate, vor fi tipărite 990 600 de buletine de vot, dintre care 181 700 - în limba rusă.

Buletinele de vot vor fi tipărite pe hârtie opacă (mată) și vor avea următoarele culori:

  • buletinul care cu întrebarea „Sînteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” va avea culoarea galben pal;
  • buletinul pe care va fi imprimată întrebarea „Sînteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” va avea culoarea bej.

Costul unui buletin de vot pentru referendumul republican consultativ este de 0,1360 de lei, iar pentru întreg tirajul planificat este de 134 721,6 lei.

Amintim că, prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr.332 din 30 noiembrie 2018, a fost stabilită, pentru data de 24 februarie 2019, organizarea unui referendum republican consultativ.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0