Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Albumul "Arta Tradițională": Istoria în imagini a culturii naționale

© Sputnik / Rodion ProcaVarvara Buzilă
Varvara Buzilă - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 6 februarie, ora 18:15, la Librăria din Centru, va avea loc lansarea albumului "Arta tradițională" semnată de etnologul și folcloristul Varvara Buzilă.
Albumul "Arta Tradițională": Istoria în imagini a culturii naționale

„Fiecare dintre noi are pasiunea călătoriilor, exprimată prin dorul de a cunoaște și a admira locuri, monumente, tradiții, obiceiuri de o încărcătură simbolică aparte. Călătoriile pot fi reale, dar și imaginare. Adeseori, acestea din urmă au rol de inițiere și, ulterior, ne motivează să ne pornim la drum pentru a trăi cu adevărat bucuriile călătoriilor. Inițierea în spațiul, timpul, comunitățile și valorile pe care urmează să le vedem este pe deplin benefică în acest sens. O călătorie poate fi anticipată de un pliant, o hartă a locurilor remarcabile și, de ce nu, de o carte precum cea pe care o citiți acum”, afirmă Varvara Buzilă.

Tradiții și obiceiuri populare în Moldova: Șezătoarea>>>

Specialistul în simbolistica moldovenească și promotoarea tezaurului cultural național susține că a scris această carte pentru că a simțit datoria de a împărtăși și celor din jur buna cunoaștere a domeniului pe care îl reprezintă. Pasiunea sa pentru arta tradițională durează deja de patru decenii.

"Treptat mi-am dat seama că, dacă cunosc mai multe lucruri, mă atrage tot mai mult acest domeniu și devin un om care transmite pasiunea creatoare și celor din jur", a spus Varvara Buzilă.

Reperele principale la care se referă autoarea cărții sunt meșterii populari, obiectele împletite, țesăturile de interior, prosoapele, țoalele, croșetările, simbolurile naționale și portul popular al neamului nostru.

"Am descris cultura și îndeletnicirile esențiale ale strămoșilor noștri, care au înrădăcinat aceste ocupații în istoria neamului. De fapt, aceasta este o viziune artistică care aparține și noilor generații", a menționat Varvara Buzilă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0