Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacere pe picior mare: Ce schemă au pus la cale trei moldoveni și doi ucraineni

© Photo : Serviciul VamalȚigări
Țigări - Sputnik Moldova
Abonare
Trei bărbați din țara noastră vor compărea în fața instanței. Aceștia riscă zece ani de pușcărie pentru infracțiunea de contrabandă.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Trei cetăţeni ai Republicii Moldova, care în vara anului trecut au fost reținuţi pentru contrabandă cu tutun, împreună cu încă doi complici din Ucraina, vor ajunge pe banca acuzaţilor.

țigări de contrabandă - Sputnik Moldova
Societate
Cetățenii moldoveni, pe primul loc la contrabanda cu țigări în România

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată dosarul de învinuire a celor trei moldoveni, fiind probate acţiunile acestora de creare a unei scheme infracţionale de trecere peste frontiera RM (zona verde) în Ucraina a tutunului fermentat, folosit la fabricarea țigaretelor.

Potrivit rechizitoriului, inculpații au procurat de la un agent economic, pe parcursul lunii mai 2018, o cantitate de 10.000 kg de tutun în valoare de 700 de mii de lei, pe care, în urma unei înţelegeri prealabile, au transportat-o într-un depozit aflat în imediata apropiere de postul vamal al Republicii Moldova cu Ucraina, din raionul Briceni.

Peste o lună, aceştia au trecut prin contrabandă în Ucraina 2013 kilograme de tutun, unde complicii ucraineni deţineau clandestin utilaj de fabricare a ţigaretelor. Peste o lună, aceştia urmau să transporte, prin aceiaşi schemă, alte 2079 kilograme de tutun. Acţiunile indivizilor însă nu au fost cu succes, fiind reţinuţi de oamenii legii chiar în momentul descărcării tutunului.

Captură impresionantă: Vezi ce au găsit vameșii moldoveni în mașina unui individ - Foto>>>

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 10 ani închisoare. Urmărirea penală în privinţa cetăţenilor ucraineni a fost disjunsă într-o procedură separată, aceştia fiind anunţaţi în căutare după ce magistraţii i-au eliberat din arest preventiv.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0