Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un meteor a explodat deasupra Cubei. Martorii oculari: Pământ se zdruncina

© Fotolia / VadimsadovskiMeteor glowing as it enters the Earth's atmosphere. Elements of this image furnished by NASA.
Meteor glowing as it enters the Earth's atmosphere. Elements of this image furnished by NASA. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un meteor ar fi explodat în această noaptea deasupra Cubei, dezingrându-se în atmosferă, anunță presa locală.

Chișinău, 2 feb – Sputnik. Un obiect neidentificat, care se presupune a fi un meteor, a explodat în cerul deasupra Cubei. Dezintegrarea obiectului, care a fost observat sub forma unei sfere de foc, a fost resimțită de localnici.

​Eram acasă și am simțit ceva de genul exploziei unei bombe, unul după altul. Am ieșit afară temându-mă de prăbușirea casei și am văzut că mulți vecini au ieșit afară și privesc spre cer. Timp de câteva minute toți erau panicați, a povestit publicației Guerrillero, jurnalista Maria Isabel Perdigon, care locuiește în Pinar del Río Province, zona în care a căzut meteorul.

Femeia a mai povestit că timp de câteva minute nu a funcționat conexiunea la rețeaua de telefonie.

“Totul se zdruncina, îmi era frică, parcă era un cuntremur de pământ”, a declarat jurnalista.

Potrivit publicației Cibercuba, care face trimitere la declarațiile martorilor oculari, au existat doi meteori. Cel de-al doilea ar fi căzut în regiunea orașului Matansas.

Savanții institutului de geofizică și astronomie au sosit la locurile unde se presupune că au căzut obiectele cosmice. În orașul Matansas nu au fost identificare urme ale meteorului.

Fluxul de știri
0