Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Făgăduința făcută de Igor Dodon Patriarhului Kiril, la Moscova

© Photo : Facebook / Dodon IgorПатриарх Кирилл и Игорь Додон
Патриарх Кирилл и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova i-a făcut o făgăduință Patriarhului Kirlil, în cadrul evenimentelor festive dedicate aniversării a 10 ani de la intronizarea Sanctității Sale Patriarhul Kiril.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, i-a dat asigurări Patriarului Kiril că nu va admite implantarea în țara noastră a ideologiei anti-familie, care distruge demnitatea persoanei”. Dodon i-a făcut această făgăduință Patriarhului în cadrul festivităților organizate cu prilejul celor 10 ani de la intronizarea Sanctității Sale în demnitatea de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse. Evenimentul festiv a avut loc în Palatul de Stat din Kremlin.

”Poporul nostru va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă și nu va admite implantarea în țara noastră a ideologiei anti-familie, care distruge demnitatea persoanei”, a declarat Dodon.

Șeful statului i-a transmis felicitări cordiale Patriarhului Kiril, în numele poporului Republicii Moldova. Totodată i-a mulțumit pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe din Moldova.

”Am adresat mulțumiri Preafericitului Patriarh pentru activitatea sa întru binele unității Bisericii noastre și a tuturor popoarelor ortodoxe, în primul rând, pentru grija față de Biserica Ortodoxă din Moldova, care este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Am subliniat contribuția Patriarhului în sărbătorirea a 200 de ani a Mitropoliei Moldovei și a canonizării mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a ținut să-i mulțumească în special pentru sprijinul acordat pentru organizarea Congresului Mondial al Familiilor care a avut loc în septembrie 2018 și a anunțat despre decizia de a declara anul 2019 drept Anul Familiei în Moldova.

”I-am dorit Preafericitului Patriarh Kirill din partea mea personală și a întregului popor al Moldovei multă sănătate, succese și ajutorul Domnului în înalta sa misiune. Mi-am exprimat speranța că vizita sa pastorală în țara noastră va avea loc în timpul cel mai apropiat”, a mai precizat Dodon.

La festivitate a participat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, reprezentanți ai conducerii de vârf a Federației Ruse, ierarhi și clerici ai Bisericii Ortodoxe Ruse, dar și numeroși oaspeți din străinătate.

Fluxul de știri
0