România ar putea prelua mai mulți imigranți blocați în Italia – Ajung și la noi?

© AP Photo / Emilio MorenattiMigranți
Migranți - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
România își exprimă disponibilitatea de a prelua o parte dintre cei 47 de migranți blocați pe o navă în apele teritoriale ale Italiei, ca o confirmare a principiului solidarității membrilor Uniunii Europene pentru gestionarea fenomenului migraționist, principiu promovat de Președinția română a Consiliului UE.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik, S. P. Anunțul a fost făcut de astăzi de Ministerul Afacerilor Interne de la București, transmite Agerpres, care este citată de activenews.ro.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

„În contextul situației create de blocarea unei nave umanitare cu 47 de migranți la bord în apele teritoriale ale Italiei, autoritățile române și-au manifestat, de principiu, disponibilitatea de a efectua o analiză în vederea preluării, alături de alte state membre ale Uniunii Europene, a unei părți din respectivii migranți. Analiza va fi efectuată raportat la capacitățile fiecărui stat membru care și-a manifestat disponibilitatea de preluare și acomodare a migranților", informează Ministerul român al Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, în urma exprimării disponibilității de principiu a unor state membre, printre care și România, oficialii italieni au acceptat ca migranții blocați pe nava umanitară să fie debarcați și preluați în custodie de autoritățile naționale competente.

„Deși nu este o decizie fermă, exprimarea disponibilității de către România de preluare a unui număr de migranți vine ca o confirmare a principiului solidarității membrilor Uniunii Europene pentru gestionarea fenomenului migraționist, principiu promovat de președinția română a Consiliului UE", se arată în comunicatul citat.

MAI precizează că oficialii români păstrează permanent legătura cu omologii italieni și instituțiile europene pentru soluționarea acestei situații umanitare.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Fluxul de știri
0