Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Economiei nu va mai elibera autorizații de export, import și tranzit

Abonare
Cererile pentru obținerea autorizațiilor de export, reexport, import și tranzit de mărfuri strategice vor fi recepționate de ASP.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Începând cu 1 februarie, Agenția Servicii Publice (ASP) va recepționa cererile pentru obținerea autorizațiilor de export, reexport, import și tranzit de mărfuri strategice.

Mere din livada fermierului Nicolae Pascal - Sputnik Moldova
Societate
Undă verde pentru export: Iată câți agricultori moldoveni respectă rigorile impuse de UE

Noile atribuții au fost preluate de către Agenția Servicii Publice de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii în urma modificărilor operate în Legea cu privire la  reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător.

Pentru a depune actele, agenții economici se pot adresa la sediul Agenției Servicii Publice, Secția autorizare și certificare.

Decizia privind modificarea autorității responsabile de eliberarea acestor autorizații a fost luată în contextul în care ministerele sunt entități abilitate cu dreptul de elaborare a politicilor, dar nu de eliberare a actelor permisive.

Fluxul de știri
0