Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Directorii de școli vor primi o compensație anuală de 2000 de lei

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 лей
Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe lângă pedagogi și cadrele didactice cu funcții de conducere vor primi compensația anuală de 2000 de lei, iar mecanismul de acordare a acesteia va fi simplificat.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Peste 6300 de cadre didactice cu funcții de conducere vor primi compensația financiară de 2000 de lei anual, începând cu 2019. Inițial, aceasta era acordată doar pedagogilor și educatorilor. Totodată, mecanismul de acordare a compensațiilor bănești anuale va fi simplificat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

bani - Sputnik Moldova
Societate
După mulți ani de așteptare, angajații unei structuri de stat își vor primi salariile

Conform noilor prevederi, va fi exclusă obligativitatea de prezentare a documentelor care confirmă achiziționarea bunurilor respective.

”Adevărat este că Regulamentul prevedea mai multe chestiuni care țin de birocrație, cu prezentarea cecului, a unor rapoarte către conducătorul instituției și am decis să eliminăm aceste cerințe”, a declarat premierul Pavel Filip.

Compensațiile bănești vor putea fi folosite pentru procurarea materialelor didactice, a tehnicii de calcul, dar și a produselor software, necesare pentru desfășurarea activităților de instruire în regim on-line.

Pentru implementarea proiectului sunt necesare circa 12,6 milioane de lei.

Fluxul de știri
0