Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 februarie, moldovenii vor primi medicamente gratuite

© Pixabay / MatvevnaMedicamente
Medicamente - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 februarie 2019, cetățenii vor beneficia de o serie de medicamente gratuite. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat astăzi, la ședința de Guvern, că din 1 februarie 2019 cetățenii vor beneficia de o serie de medicamente gratuite. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Pacient la spital - Sputnik Moldova
În Moldova vor fi aplicate tarife noi la serviciile medico-sanitare

”Îmi pare bine că de la 1 februarie, practic fiecare om din Republica Moldova va beneficia de medicamente gratuite. Vorbim despre 148 de denumiri comune internaționale, dintre care câte un medicament va fi acordat gratuit”, a spus Filip.

Premierul a solicitat responsabililor de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să asigure o comunicare activă și să ofere mai multe informații la acest subiect, astfel încât cetățenii să cunoască cum pot beneficia de preparatele gratuite.

Pavel Filip a precizat că, pe parcursul ultimilor 3 ani, s-a reușit să dubleze lista medicamentelor compensate, ajungând la 148 de medicamente.

Fluxul de știri
0