Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii sunt în alertă: Pericol major în următoarea perioadă

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul avertizării cod galben emise de meteorologi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă și îndeamnă oamenii la vigilență.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat ieri că, în  perioada 29 ianuarie – 05 februarie, în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează  distrugerea  treptată а formațiunilor de gheață. Gheața va fi subțire, fragilă şi îmbibată cu apă.

Зима  - Sputnik Moldova
Schimbare radicală a vremii: Meteorologii au emis cod galben în toată țara

În acest context, salvatorii avertizează că deteriorarea gheții pune în pericol viața celor aflați pe aceasta. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează amatorii de pescuit la copcă despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Astfel, este strict interzisă aflarea pe gheață dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri.

Potrivit IGSU, minorii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire. Părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace  pe gheața lacurilor și râurilor. Pentru evitarea tragediilor, maturii sunt rugați să le interzică copiilor schiatul și patinajul în preajma bazinelor acvatice. În cazul în care sunt observate persoane căzute sub gheață, salvatorii îndeamnă oamenii să apeleze în mod de urgență Serviciul 112.

Fluxul de știri
0