Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Proiect inedit la Budești! Artele marțiale, predate în școală

© Sputnik / OsmatescoRoman Vataman
Roman Vataman - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii de la școala și grădinița din comuna Budești studiază artele marțiale
Proiect inedit la Budești! Artele marțiale, predate în școală

60 de copii de la școala și grădinița din comuna Budești fac lecții de arte marțiale. Acestea sunt predate de antrenorul Roman Vataman, din cadrul Clubului de Taekwondo ”Calea Fericirii”. Proiectul a demarat acum trei ani, și a avut un impact pozitiv asupra comportamentului copiilor. Despre rezultatele orelor de arte marțiale în școala și grădinița din comuna Budești a vorbit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Roman Vataman.

Lecțiile de Taekwondo au loc de trei ori pe săptămână. Preșcolarii practică artele marțiale în sala de sport din grădiniță, iar elevii – în cadrul Centrului pentru Copii și Tineret din comuna Budești.

 ”Arte marțiale reprezintă o filozofie care îl învață pe copil să-și controleze emoțiile, să fie disciplinat.  Taekwondo îl ajută pe copil să acționeze inteligent și să se dezvolte multilateral. Un sportiv trebuie să fie inteligent, disciplinat și apreciat în societate”, a explicat  Roman Vataman.

Lecțiile de arte marțiale le-au priit copiilor. Ei au devenit disciplinați și responsabili atât la școală, cât și acasă.

 ”După o perioadă, părinții ne-au întrebat: ce le-ați făcut copiilor? Copiii au devenit disciplinați și responsabili.  Asta îi învață artele marțiale și asta transmit și în societate.  La orele de Taekwondo copiii învață să fie luptători în viață”, a povestit Roman Vataman.

Lecțiile de Taekwondo sunt frecventate și de fete. Roman Vataman spune că acest gen de sport le oferă mai multe avantaje.

”Artele marțiale nu acoperă feminitatea. Acest gen de sport oferă fetelor o siluetă frumoasă, are un impact pozitiv asupra sănătății și le oferă deprinderi de auto-apărare, care le pot fi de folos”, a menționat Roman Vataman.

Mai multe detalii aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0