Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială: Membru al grupării criminale ”Borman”, prins la Odesa - Video

© Sputnik / Вадим Жернов / Accesați arhiva multimediaЗадержанный
Задержанный - Sputnik Moldova
Abonare
Un membru al grupării criminale ”Borman”, originar din Telenești, a fost reținut în cadrul unei operațiuni speciale de amploare cu implicarea grănicerilor din Ucraina.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Un membru al organizației criminale ”Borman” a fost reținut în cadrul unei operațiuni speciale a Serviciului de Grăniceri al Ucrainei în comun cu ofițerii Direcției Combaterii Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Bărbatul dirija și supraveghea transmiterea drogurilor în cantități deosebit de mari, pe teritoriul Federației Ruse.

PCCOCS le-a remis organelor competente ale Ucrainei o cerere de comisie rogatorie internațională, pentru efectuarea perchezițiilor la mai multe adrese ale suspectului, precum și pentru efectuarea altor acțiuni de urmărire penală.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare a PCCOCS: Ce schemă au pus la cale doi moldoveni - Video

Persoana reținută face parte din organizația criminală ”Borman”, rolul căreia era de a dirija și supraveghea transmiterea drogurilor în cantități deosebit de mari pe teritoriul Federației Ruse, drogurile fiind transportate din Spania în Federația Rusă la indicația liderului organizației criminale. La fel, persoana vizată era responsabilă și de comercializarea drogurilor, prin dirijarea curierilor atât pe teritoriul orașului Moscova cât și în suburbii.

În data de 21 ianuarie 2019, în orașul Odessa, Serviciile Speciale ale Poliției de Frontieră din Ucraina împreună cu angajații Direcției Combaterii Crimei Organizate a INI au efectuat mai multe percheziții, în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace electronice (telefonie mobilă, calculatoare etc.) precum și înscrisuri ce prezintă interes pentru urmărirea penală.

Persoana reținută are vârsta de 46 ani, este cetățean al Republicii Moldova, originar din orașul Telenești, în privința căruia Judecătoria regiunii Odessa a emis un mandat de arest pentru 40 de zile, cu examinarea extrădării lui ulterioare.

Fluxul de știri
0