Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a atins pragul epidemic de îmbolnăvire prin gripă. Nouă decese în sezon

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna trecută, la nivel de țară, s-au înregistrat 270 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 62 confirmate de laborator. În perioada octombrie 2018-27 ianuarie 2019 au fost înregistrate 9 cazuri de deces confirmate cu prezența virusului gripal A(H1N1).

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. În Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie, anunță într-o notă informativă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: În Moldova au fost înregistrate șase decese din cauza gripei

Săptămâna trecută, la nivel de țară, s-au înregistrat 270 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 62 confirmate de laborator. În această perioada au fost înregistrate 3 cazuri de deces confirmate cu prezența virusului gripal A(H1N1). În perioada octombrie 2018-27 ianuarie 2019 au fost înregistrate nouă cazuri de deces confirmate cu prezența virusului gripal A(H1N1). Nicio persoană dintre acestea nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere.

Medicul epidemiolog Anatolie Melnic a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că nivelul de îmbolnăviri prin gripă în Moldova a atins săptămâna trecută pragul epidemic. Potrivit specialistului, acum ne aflăm la etapa creșterii cazurilor de îmbolnăvire prin gripă.

”Această creștere va dura aproximativ patru săptămâni, după care vom înregistra o scădere semnificativă a nivelului de îmbolnăvire cu virusul gripal. Gripa este o infecție care se răspândește foarte rapid, de aceea situația se poate complica de la o săptămână la alta”, a declarat pentru Sputnik Moldova medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Tot săptămâna trecută au fost documentate peste 16 mii de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 680 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Fluxul de știri
0