Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesaj puternic: Igor Dodon, despre cea mai mare problemă a Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un discurs susținut cu prilejul ceremoniei de inaugurare a anului 2019 – Anul Familiei, președintele Republicii Moldova a atenționat asupra celei mai grave probleme cu care se confruntă țara noastră.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Problema demografică reprezintă una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea noastră, iar de soluționarea acestea va depinde viitorul Republicii Moldova. De această părere este președintele țării, Igor Dodon, exprimată în cadrul discursului său susținut în cadrul ceremoniei de inaugurare a anului 2019 – Anul Familiei în Republica Moldova.

"Prieteni, sunt ferm convins că viitorul Republicii Moldova, continuarea neamului moldovenesc, depind de capacitatea fiecăruia dintre noi și de înțelepciunea pe care o vom demonstra în acțiunile de redresare a situației demografice din țară și de fortificare a instituției familiei. Am certitudinea că Anul Familie, prin evenimentele sale, va oferi un impuls necesar în acest sens. Cu Doamne ajută!”, a declarat Dodon.

Șeful statului a venit cu mai multe date statistice care arată starea reală de lucruri din societatea noastră. Astfel, în anul precedent, aproximativ 20 de mii de cupluri s-au căsătorit, însă aproximativ 10 mii de cupluri au divorțat. Dodon a mai atenționat că fiecare al cincilea copil din țara noastră are unul sau ambii părinți plecați la muncă peste hotare.

Anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul discursului său de inaugurare a Congresului Mondial al Familiilor, care a avut loc pe 14 septembrie la Chișinău, la Palatul Republicii, cu prilejul organizării Congresului Mondial al Familiilor.

Ulterior, pe 15 noiembrie, Dodon a semnat decretul și a solicitat Consiliului societății civile de pe lângă președintele Republicii Moldova să prezinte propuneri privind modul în care urmează să fie marcat Anului Familiei.

Autoritățile publice centrale și locale sunt încurajate să desfășoare acțiuni consacrate Anului Familiei, iar reprezentanții mass-media să reflecte pe larg acțiunile care vor fi organizate.

Fluxul de știri
0