Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agravarea situației epidemiologice: Codreanu îi face din deget Carolinei Olaru

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Șefului interimar al Direcţiei Generale Asistenţă Socială și Sănătate anunță creșterea cu aproape 50 la sută a numărului de persoane cu infecții ale căilor respiratorii superioare.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Odată cu schimbarea vremii de afară, s-a agravat și situația epidemiologică în Capitală. Potrivit șefului interimar al Direcţiei Generale Asistenţă Socială și Sănătate, Carolina Olaru, în această săptămână se atestă o creștere cu aproape 50 la sută de cazuri noi cu infecții ale căilor respiratorii superioare.

”În Chișinău se atestă agravarea situației epidemiologice, este vorba de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Au fost înregistrate 3802 cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Morbiditatea a crescut cu 49,7% în comparație cu săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 2570 de cazuri. Printre copii cu vârsta de până la patru ani au fost înregistrate 1185 de cazuri”, a declarat Olaru în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Totodată, au fost înregistrate 93 de cazuri de gripă, 12 cazuri de tuberculoză, 22 de cazuri de scarlatină, oreion - două cazuri, 46 de cazuri de varicelă.

Situația cu Rujeola

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în această săptămână nu au fost înregistrate cazuri de rujeolă, iar de la început de an a fost înregistrat doar două cazuri. Primul caz a fost înregistrat la un copil din Chişinău, al doilea a fost confirmat la o persoană cu vârsta de 18 ani, din orașul Bender. Încă un caz suspect de rujeolă a fost raportat astăzi, la un copil cu vârsta de 7 ani, din raionul Ceadâr-Lunga. 

Cu toate acestea, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, i-a atenționat pe cei de la sănătate spunându-le că ”rujeola este cu mult mai epidemică, decât gripa”.

Prin ce se deosebește gripa de răceală: Ce trebuie să știm despre virusul fatal>>>

”Vreau ca să prevenim aceste lucruri, ca să nu ne trezim iarăși ca să fim nevoiți să fim pompieri și să avem o epidemie de neglijență și de indiferență. Noi știm cu toții că rujeola este mult mai epidemică decât gripa și sunt două categorii de părinți, cei care nu vor sau cei care nu știu. Pe cei care nu știu noi trebuie să-i ajutăm să-i informăm, dar nu atunci când apare pericolul de epidemie, dar din timp să lucrăm”, a declarat Codreanu.

Fluxul de știri
0