Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Câte persoane au fost reținute în 2018

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au publicat un raport de activitate pentru anul 2018.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. În 2018 procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au gestionat 2 468 de dosare dintre care 523 au fost finalizate, 400 au fost trimise în judecată și puțin peste 100 au fost clasate.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Descinderi la Inspectoratul de Poliție Ciocana: Doi polițiști au fost reținuți

Operațiunile efectuate de PCCOCS pe parcul anului 2018 s-au soldat nu doar cu ridicarea a zeci de mii de documente și purtători de informație, mărfuri, substanțe narcotice sau arme, dar și cu încătușarea a 263 de persoane. Acestora li s-au incriminat diverse infracțiuni investigarea cărora revine în aria de responsabilitate a PCCOCS, conform Legii Procuraturii din data de 1 august 2016.

O altă prioritate a procurorilor PCCOCS în perioada de referință, a fost stabilirea prejudiciilor aduse de infractori. Vorbim aici despre pagube care se ridică la o valoare totală de peste 420 de milioane de lei dintre care 284 851 836 de lei (circa 70%) au fost recuperați.

PCCOCS a reușit să facă acest lucru prin intermediul deciziilor de judecată, a sechestrelor aplicate, amenzilor și bunurilor confiscate, dar și prin intermediul returnării benevole de către persoanele cercetate penal. În afară de exercitarea sau conducerea urmării penale, procurorii PCCOCS, merg zilnic în instanță ca să susțină învinuirile pe care le-au stabilit personalelor cercetate penal.

A cerut obiecte din aur de la o femeie, amenințând-o cu publicarea unor poze intime>>>

Numai pe parcursul anului 2018 au fost examinate 813 cauze în care au figurat 1528 de inculpați. În aceeași perioadă au fost pronunțate 310 sentințe și doar 4,5% dintre ele au fost de achitare. Sentințele privind închisoarea cu executare au fost pronunțate în cazul a 114 inculpați; închisoare cu suspendare condiționată – în privința a 120 de inculpați; amendă penală – pentru 109 inculpaţi, iar muncă neremunerată în folosul comunităţii – în cazul 4 inculpaţi.

Fluxul de știri
0