Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini video: Momentul furtului tabloului din „Galeria Tretiakov” - Suspectul, reținut

© Photo : МВД РоссииSuspectul furtului din Galeria Tretiakov
Suspectul furtului din Galeria Tretiakov - Sputnik Moldova
Abonare
O pictură a renumitului artist peisagist rus Arhip Kuindzhi a dispărut din galeria Tretiakov după un furt incredibil de ciudat de la muzeu, dar a fost găsită o zi mai târziu într-un șantier de construcții în afara Moscovei.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Poliția rusă și serviciul federal de securitate FSB au inițiat o căutare pentru tabloul "Ai-Petri. Crimeea" - o faimoasă pictură a lui Kuindzhi, care a fost furată în ieri, din Galeria Tretiakov din Moscova. Opera de artă, estimată la 12 milioane de ruble (în jur de 182.000 de dolari SUA), a fost găsită pe un șantier de construcții din apropierea Moscovei, a declarat poliția luni.

CC0 / Архип Куинджи / Kuindzhi Ai-Petri Crimea 1898 1908Картина Архипа Куинджи "Ай-Петри"
Imagini video: Momentul furtului tabloului din „Galeria Tretiakov” - Suspectul, reținut - Sputnik Moldova
Картина Архипа Куинджи "Ай-Петри"

Anchetatorii au identificat un suspect al jafului - un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu cazier judiciar. Autorul a fost deja reținut.

Pictura faimoasa a lui Kuindzhi ce ilustrează crestele munților din Crimeea a fost declarată lipsă de la Galeria Tretiakov, unul dintre primele muzee de arta rusă din Moscova, duminică. Incredibil, nu a fost furată pe timp de noapte, ci a dispărut chiar din fața vizitatorilor care admirau exponatele.

Martorii au spus că un bărbat înalt, blond, de aproximativ 20 de ani, s-a apropiat de pictură, a luat-o de pe perete și a plecat înainte ca să fie declanșată alarma. Hoțul părea atât de obișnuit, încât oamenii credeau că este unul dintre muncitorii muzeului. După câteva momente, totuși, ei și-au dat seama că pictura a fost furată.

Tabloul a fost furat chiar la ziua de naștere a autorului (Kuindzhi s-a născut la 27 ianuarie 1842).

Fluxul de știri
0