Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Alimentația corectă: Sfaturile nutriționistului pentru un stil de viață sănătos

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul nutriționist Luminița Suveică a vorbit despre importanța realizării unui echilibru în alimentație și a precizat care sunt regulile uluitoare pentru o veritabilă alimentație corectă, fie că este vorba despre diete pentru scăderea în greutate sau despre o alimentație corectă zi de zi.
Alimentația corectă: Sfaturile nutriționistului pentru un stil de viață sănătos

Nutriționista Luminița Suveică a afirmat că o alimentație sănătoasă se asigură prin diversitatea alimentelor și consumul moderat al acestora, fără a depăși nevoile energetice ale organismului.

Potrivit Luminiței Suveică, în a doua jumătate a zilei se recomandă să ne bazăm mai mult pe alimentele care conțin proteine, iar în prima jumătate a zilei să folosim mai mulți carbohidrați. În  așa fel vom putea menține energia pe tot parcursul zilei.

"La micul dejun puteți alege dintr-o varietate de produse: cașcaval, ouă, fructe legume, terci cu semințe, nuci, omletă sau brânzeturi. Acei oameni care nu acordă importanță micului dejun și vor ieși din casă fără să mănânce sănătos, se vor simți slăbiți și fără energie pe tot parcursul zilei", a subliniat nutriționistul.

Totodată, medicul nutriționist vă îndeamnă să consumați fructele doar în prima jumătate a zilei, pentru că de altfel, puteți adăuga niște kilograme în plus din cauza fructozei care nu se asimilează și se transformă în grăsimi.

Luminița Suveică recomandă la prânz să alegeți dintre felul întâi și felul doi pentru a nu avea senzația de suprasaturație.

"Dacă să ne referim la felul întâi, atunci recomandarea mea este să mâncați o ciorbă, pentru că conține foarte multe ingrediente precum carne, legume și practic toți nutrienții necesari", a spus Luminița Suveică.

Ultima masă din zi trebuie să fie cea mai ușoară și să conțină fie lactate, fie pește cu legume la cuptor sau o salată din legume proaspete cu puțin ulei de măsline.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0