Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Eroul" zile de astăzi: A băut un borcan de vin și s-a urcat la volan – Video

CC0 / Pixabay / stevepb / Алкоголь
Алкоголь - Sputnik Moldova
Abonare
Încă doi șoferi riscă să rămână fără permisele de conducere, după ce astă noapte au fost prinși de polițiștii de patrulare conducând în stare avansată de ebrietate alcoolică.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Primul șofer, în vârstă de 31 de ani, a fost oprit și documentat de oamenii legii în apropiere de orașul Cricova din municipiul Chișinău. Acesta nu doar că era beat criță, dar a manifestat și un comportament agresiv.

Accident înfiorător: Un copil de doar șase luni și un matur și-au pierdut viața – Video>>>

Al doilea a intrat cu mașina într-un pilon pe bulevardul Grigore Vieru din Capitală. Întrebat de jurnaliștii de unde vine, el a spus că din comuna Stăuceni, unde l-a vizitat pe "cumătrul Vitalie". El a recunoscut că a băut un borcan de vin după care a urcat la volan.

După cel de la Bardar, un alt accident fatal la Cantemir – Video>>>   

Vom menționa că ambii șoferi riscă să rămână fără permisele de conducere. Și asta pentru că din 14 decembrie 2018 au intrat în vigoare modificările operate la Codul Contravențional și Codul Penal privind conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Potrivit noilor redacții ale Codului Contravențional și celui Penal, acum nu se mai acordă permis de conducere provizoriu în cazul în care este constatat la fața locului că un conducător al mijlocului de transport se află în stare de ebrietate, ci permisul se ridică și se remite către instanță pentru ca aceasta, în termen de 3 zile, să decidă asupra măsurii de siguranță cu examinarea ulterioară a cazului.

Fapta ofițerilor de Patrulare: Un gest care îți umple ochii de lacrimi – Foto>>>

Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sârbu, a declarat pentru Sputnik Moldova că de la 1 ianuarie până în data de 23 ianuarie 2019, au fost înregistrate 118 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. În 15 din aceste cazuri au fost pornite dosare contravenționale pentru condus sub influența alcoolului cu grad minim. Totodată, au fost constatate 101 cauze penale, dintre care 72 cu grad avansat, iar în 29 de cazuri s-a constatat refuzul șoferilor de a trece testul de alcoolemie. Totodată au fost constatate și 2 cazuri în stare de ebrietate narcotică.

Fluxul de știri
0