Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

China a lansat o rachetă "distrugătoare de portavioane", care poate ajunge în SUA (video)

© AFP 2022 / ANDY WONGDF-26
DF-26 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Imaginile unei rachete balistice chinezești cu rază intermediară Dong-Feng 26 (DF-26), capabilă să atingă teritoriul SUA, au fost postate pe rețelele de socializare.

BUCUREȘTI, 26 ian - Sputnik. Un videoclip postat pe Twitter prezintă o lansare de rachetă balistică chinezească Dong-Feng 26 (DF-26). Raza de acțiune a acestei rachete i-ar permite să ajungă în Statele Unite.

​Potrivit informațiilor de la Federația Oamenilor de Știință din America (FAS), unul dintre locurile de lansare a DF-26, recent amplasat acolo, se află în Regiunea Autonomă Inner Mongolia din nordul Chinei.

Potrivit experților militari americani, desfășurarea de rachete de acest tip oferă Chinei posibilitatea de a ataca bazele militare situate pe insula americană Guam din Oceanul Pacific. Potrivit expertului Center for the National Interest Harry Kazianis, aceste rachete ar putea să țintească navele care se deplasează pe o rază de 4.000 km, ceea ce le-ar face să devină "distrugătoare ale protavioanelor", scrie Sputnik France.

Fluxul de știri
0