Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul autoproclamatei Republici Kosovo, Hashim Thaçi, l-a invitat pe Putin la Priștina

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiHashim Thaçi
Hashim Thaçi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin este invitat de către liderul autoproclamatei republici Kosovo, Hashim Thaçi, să efectueze o vizită la Priștina.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Liderul autoproclamatei republici Kosovo, Hashim Thaçi, îl invită pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să efectueze o vizită la Priștina.

„Îl invit în Kosovo. Este important să construim niște relațiile bune, să stabilim niște contacte”, a declarat acesta într-un interviu oferit RIA Novosti, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Thaçi a reamintit că acum două luni a discutat cu Putin la Paris.

Kosovo - Sputnik Moldova
Rusia
Federația Rusă a condamnat crearea armatei în Kosovo: Încălcare gravă a rezoluției ONU

“Am fost inspirat de discuția deschisă și corectă pe care am purtat-o la Paris cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, acum două luni. Președintele Putin a declarat că, în cazul în care Kosovo și Serbia vor ajunge la un acord de pace prin intermediul dialogului, atunci el va susține acest document. E un pas nou și pozitiv”, a declarat liderul kosovar.

Potrivit lui, „Kosovo nu este un inamic al Rusiei” și își dorește „niște relații normale, în calitate de două state suverane”.

În anul 1999, conflictul armat între separatiștii albanezi, grupați în Armata de Eliberare a Kosovo, și armata Serbiei a dus la bombardarea Iugoslaviei (compusă atunci din Serbia și Muntenegru) de către forțele NATO. Pe 17 februarie 2008, structurile albanezo-kosovare din Priștina au proclamat în mod unilateral independența provinciei de Serbia.

Independența Kosovo nu este recunoscută de Serbia, Rusia, România, Republica Moldova, China, Israel, Iran, Spania, Grecia și alte state.

Fluxul de știri
0