Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politicienii țin cont mai mult de sfaturile specialiștilor în PR, decât ale alegătorilor

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Catană
Vitalie Catană - Sputnik Moldova
Abonare
Politicienii sunt gata să dea bani grei pentru consultațiile specialiștilor.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Politologul Vitalie Catană a spus pentru Sputnik Moldova în ce măsură politicienii noștri sunt predispuși să aibă încredere în specialiștii în comunicare politică și marketing electoral și să urmeze sfaturile acestora.

Президент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства - Sputnik Moldova
Politică
Senzația zilei: Igor Dodon nu va participa la alegerile din februarie

Potrivit politologului, aceasta este o problemă complicată și cu anumite nuanțe.

„Specialiștii în comunicare politică și marketing electoral sunt necesari, acest lucru fiind demonstrat de acțiunile partidelor. Însă ei trebuie să le prezinte oamenilor mesajul corect al partidelor politice. Cu părere de rău, la noi, deseori, ei au alt rol”, a constatat Catană.

Politologul este de părerea că acest lucru se întâmplă din motiv că politicienii înșiși uneori nu-și dau seama cum trebuie să acționeze și ce trebuie să întreprindă. Totodată, politicienii sunt gata să dea bani grei pentru consultațiile specialiștilor, în timp ce sfaturile oferite de către unii specialiștii în comunicare politică și marketing electoral nu iau în calcul realitățile locale.

Majoritatea specialiștii în comunicare politică și marketing electoral activează după același șablon, fără a da dovadă de creativitate. Cel mai rău este că deseori nici politicienii nu înțeleg ce-i frământă pe alegători, nu pleacă urechea la „vocea poporului”.

„Comunicând cu oamenii de la țară, am înțeles un lucru: ei sunt oameni înțelepți și înțelegători. Se poate alcătui un program politic excelent deplasându-te doar în raioanele mai îndepărtate și discutând cu localnicii, după care să prezinți corect și cu pricepere tot ce ai acumulat”, a declarat Catană.

Fluxul de știri
0