Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fără permis de conducere: Poliția nu a iertat pe nimeni-Audio

© Sputnik / OsmatescoVeaceslav Sârbu
Veaceslav Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că de la 1 ianuarie 2019 au fost înregistrate 118 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.
Halucinant: Iată câți șoferi și-au luat adio de la permisul de conducere

Din 14 decembrie au intrat în vigoare modificările operate la Codul Contravențional și Codul Penal cu referire la conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Potrivit noii redacții al Codului Contravențional și a celui Penal, nu se mai acordă permis de conducere provizoriu în cazul în care este constatat la fața locului că un conducător al mijlocului de transport se află în stare de ebrietate, dar permisul se ridică și se  remite către instanță pentru ca aceasta, în termen de 3 zile, să decidă asupra măsurii de siguranță cu examinarea ulterioară a cazului.

Potrivit lui Veaceslav Sârbu, de la 1 ianuarie până la 23 ianuarie 2019, au fost înregistrate 118 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, dintre care au fost pornite 15 dosare contravenționale pentru condus sub influența alcoolului cu grad minim. Totodată, au fost constatate 101 cauze penale, dintre care 72 cu grad avansat, iar în 29 de cazuri s-a constatat refuzul șoferilor de a trece testul de alcoolemie. Totodată au fost constatate și 2 cazuri în stare de ebrietate narcotică.

’’Statistica analogică cu anul precedent demonstrează că cifrele  sunt în creștere cu aproximativ 5%. De asemenea, au fost constatate și câte un caz sau două privind depistarea în stare de ebrietate a persoanelor de gen feminin’’, a punctat Veaceslav Sârbu.

Legea care prevede sancțiuni mai dure pentru șoferii prieteni cu paharul a intrat în vigoare începând cu 14 decembrie 2018, șoferii prinși în stare de ebrietate la volan rămân fără permis de conducere.

Autor:Eduard Maciac

Fluxul de știri
0