Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii au muncit din greu: Intervenții dificile în toată țara – Video

© SputnikGhețuș
Ghețuș - Sputnik Moldova
Abonare
În urma condițiilor meteorologice nefavorabile, majoritatea drumurilor din țară au fost acoperite de ghețuș și polei, situația fiind mai dificilă în regiunea de centru și sud.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. În ultimele 24 de ore, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lucrat în regim sporit, fiind monitorizate drumurile naționale și accesul în localitățile din țară.

Potrivit informaţiei Administraţiei de Stat a Drumurilor, în perioada 24–25 ianuarie, la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe carosabil au fost implicate 460 de unități de tehnică și 1062 de persoane, fiind folosite aproximativ 4352 de tone de material antiderapant.

La lucrările de deblocare și tractare a mijloacelor de transport care au derapat de pe drumuri au intervenit 132 DE autospeciale și 399 DE angajați din cadrul IGSU.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii și pompierii au fost solicitați pentru tractarea a 75 de mijloace de transport.

Cele mai dificile intervenții au avut loc în raioanele Căușeni, Ștefan–Vodă, UTA Găgăuzia localitatea Congaz, Cimișlia, Strășeni.

În raionul Căușeni, salvatorii au deblocat 13 unități de tehnică, dintre care microbuzul de pe ruta Tiraspol–Etulia. În urma intervenției, 20 de pasageri au fost cazați la azilul de bătrâni din satul Taraclia.

Mai mult, pe tronsonul de drum orașul Căușeni–satul Săiți, au fost tractate șase unități de transport, iar cinci persoane au fost cazate în clădirea Direcției Situații Excepționale Căușeni.

Totodată, pompierii au fost solicitați pentru a tracta mai multe ambulanțe – trei în raionul Cahul și o ambulanță în orașul Căușeni.

În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare.

bateria telefonului să fie încărcată pentru a putea apela autoritățile.

Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport în conformitate cu condițiile meteo – în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip și lanțuri.

IGSU, IGP și forțele armate vor continua să monitorizeze situația de pe drumurile din țară.

În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul de Urgență 112 sau numărul de încredere al IGSU 022-78-50-32.

Fluxul de știri
0