Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un sat a rămas fără de pâine din cauza nămeților: Salvatorii au venit în ajutor

© Photo : IGSUIntervenția salvatorilor pe drumurile din țară
Intervenția salvatorilor pe drumurile din țară  - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe drumurile țării.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Salvatorii din cadrul Direcției Situații Excepționale Bălți au avut de îndeplinit o misiune mai neobișnuită. Aceștia au adus pâine pentru locuitorii satului Valea Norocului, raionul Sângerei.

Din cauza nămeților, mașina care aducea pâine în sat nu a putut să intre în localitate. Salvatorii au sărit în ajutor și au adus pâinea cu o mașină specială, din satul vecin, Drăgănești.

Ulterior, salvatorii, ghidați de primar și asistentul social, au dus pâinea oamenilor în etate și persoanelor cu dizabilități direct acasă.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe drumurile din țară. Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, șoselele din țară sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă.

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca, Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar, fără elevi, în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca.

Șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la un pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni.

Fluxul de știri
0