Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lovitură grea pentru o prestigioasă universitate din Moldova: Decizia luată de Israel

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaMedicină
Medicină  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Israel au luat o decizie dură în privința diplomelor în medicină eliberate în țara noastră.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Ministerul Sănătăţii din Israel va recunoaşte doar diplomele de licenţă în medicină emise de facultăţile din ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, dar şi cele din instituţiile acreditate de Federaţia Mondială pentru Educaţie Medicală.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
Un cetățean israelian, reținut de CNA: Iată motivul

Asta înseamnă că din acest an studenţii israelieni vor ocoli facultăţile de medicină din fostele ţări membre ale URSS, inclusiv din Republica Moldova, dar şi din unele state din UE, precum România sau Croaţia, scrie presa locală.

Cei care sunt deja studenţi în aceste ţări vor da o serie de examene de echivalare după terminarea facultăţii. Ulterior vor face un stagiu într-un spital din Israel pentru a dovedi că îndeplinesc toate criteriile cerute de sistemul naţional de sănătate.

Decizia a fost luată ca urmare a scandalului diplomelor false, în care a fost vizată Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" de la Chişinău şi cea din Armenia.

Sute de studenţi israelieni ar fi achitat pentru un document câte 15 mii de euro. Informaţia a fost dezminţită de administraţia instituţiei din Moldova, dar şi de Ministerul Sănătăţii de la Chişinău, care au efectuat cercetări în acest sens.

Din anul 1995 şi până în 2018, peste trei mii de studenţi străini au absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţeanu". Până în prezent, instituţia nu a fost implicată în astfel de scandaluri.

Fluxul de știri
0