Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ninsori abundente în Moldova: Salvatorii anunță ce s-a întâmplat miercuri în țară

Abonare
Salvatorii au anunțat care este situația la această oră pe drumurile din țară - moldovenii avertizați să țină cont de mesajele emise de autorități pentru a preveni situațiile de risc.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Din cauza ninsorilor abundente care au căzut în ultimele două zile, salvatorii și pompierii au intervenit în opt situații de deblocare și tractare a autoturismelor derapate, anunță Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit Instituției, la această oră nu sunt raportate drumuri locale, naționale și internaționale blocate.

Angajații IGSU au fost solicitați la tractarea autocamionului de mare tonaj, care a derapat de pe un drum din raionul Edineț. Astfel de lucrări au fost efectuate de salvatori la UTA Gagauzia.

Totodată, pompierii au reușit să debloceze mai multe mașini din raioanele Rîșcani, Hîncești, Călărași, Ungheni și de pe drumul Chișinău- Leușeni K-50.

Potrivit datelor colectate de la furnizorii de energie electrică, în urma căderii precipitațiilor nu au fost înregistrate deconectări de curent electric. Angajații Inspectoratului continuă să monitorizeze situația de pe drumurile din țară pentru a preveni situațiile de risc.

Totodată, moldovenii sunt sunt atenționați să fie precauți și să țină cont de mesajele emise de autorități, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

Fluxul de știri
0